De sju resorna - Gatewayscandinavia

Go to content

Main menu:

De sju resorna

Resor

De 7 resorna!                                                                                                  
Detta var resorna som jag gjorde ut i den yttre världen, som också blev min inre resa, resan hem till mig själv! Transition, övergång och förvandlingsresa! Som en födsel, som följer Stanislav Grofs födelsematriser. Det började med att min yngre bror Peter dog för många år sedan. En existentiell kris som skakade jorden under mig. Sedan dog min andre yngre bror Mikael. Det borrade sig lika djupt in men inte så att existensen skakade utan mer som ett djup i djupen och mer som ännu mera nyanserade toner.      
                                                                            

Utvidgning, utvidgning, utvidgning är tema på Skagen. En enda lång HOLDING, som en utdragen skyddande ton, som jag återvände till gång på gång. Här är det HJÄRTA och SMÄRTA, polariteter som obönhörligt är beroende av varandra. Solnedgången är i fokus. Död och liv känns långt från varandra och ändå väldigt nära.

USA besökte jag fyra gånger för utbildning. Det handlade om kontakt, djup och avgränsning. "Do a little piece of anger today!"

    Dr Elisabeth Kubler - Ross

 

New Zealand är mitt land. Jag andas nationen när jag är där. Som mitt i korset fick jag djup kontakt med hjärt energin. Jag hittade draken i mig gång på gång längs med stränderna i form av virke som flutit i land. Regnbågen och månbågen. När man är på väg ut till flygplatsen i Auckland står det "Rainbows end". Regnbågen som symbol för förbindelsen mellan himmel och jord. De sju färgerna. Aktiviteten i underjorden i kontrast til The Pacific ocean! Kontakt till spirit! Maurikulturens kreativa uttryck som genomsyrar denna unga kultur med influens från alla väldens hörn. Här börjar världens dag. Här börjar världens nyår!

Indien!  Flera gånger Indien födde färgerna i mig, folkvimlet, dofterna och kreativiteten. Jag satt på torget i Mapusa och värmen dallrade luften som fylldes av röster, doft av kryddor och evighet. På väg hem i rickshan om natten med nattluftens dofter och en pirrande känsla av intensitet och närhet.

Syd Afrika och urkraften i mig som speglades genom barnens sång för livet och genom danserna, trummorna och rytmen, pulsen!

Guadeloupe, en ögrupp i franska västindien. Fjärilsön! Förvandlingens ö. Liv och död mycket nära varandra. Sol och regn samtidigt. Jag är mycket sjuk, liv och död i mig också mycket nära varandra.

Österlen. Blå timmen vid Sandhammaren! Hemma! Jag har byggt mitt hus! Danne Stråhed sjunger "Om himlen på Österlen".......!

Jag var tvungen att resa ut i världen för att komma hem i världen och för att komma hem i mig själv!


BACK

 
 
Back to content | Back to main menu